Bebek ve Çocuklarda Ağız Bakımı Nasıl Olmalıdır?
Çocukların sağlığı hepimizin için çok önemlidir. Her anne ve baba için bebek ve çocuklarda ağız bakımı nasıl yapılmalı sorusu ise en önemli sorulardan birisidir.
DevamıDil, dudak ve yanak arasındaki dokuların birbirine bağlanmasını sağlayan ve aynı zamanda diş eti dokusunun hareketlerini sınırlandıran yumuşak mukoza dokusu vardır, frenulum; bu yumuşak mukoza dokusudur.
Frenektomi işlemi genellikle lazer ile yapılır, bu da uygulamanın hem kısa hem de kanamasız olmasını sağlar. Fakat bağın çok büyük ya da derin olduğu durumlarda, cerrahi olarak çıkarılması ve dikiş atılması gerekir.
Frenulum, dakikalar içinde frenektomi denilen bir işlemle alınır. Frenektomi uygulaması lokal anestezi altında yapılır, bu sayede işlem sırasında herhangi bir ağrı olmaz. Cerrahi sonrasında da düzenli bakım ve ilaç kullanımıyla rahat geçer ve dikişler, işlemden bir hafta sonra alınır.
Bu kişiden kişiye değişen bir özelliktir, hemen herkeste dilin altında olmakla birlikte, alt ve üst ön dişlerimizin üstünde ve yanakta arka bölgede birden fazla bulunur.
Ağızda dilin altında dudaklar ve diş etinin birleşiminde, genellikle üst ve alt orta kesici dişler arasında bulunur.
Dişin kenarına çok yakın bağlandıklarında, özellikle normalden büyük ve kalın olduklarında frenumlar diş eti hastalığına neden olabilir, ayrıca diş etini aşağı çekerek diş eti çekilmesine de yol açabilir. Frenumların dil altındaki normalden büyük ve kalın olanlarında özellikle küçük çocuklarda konuşma sorunlarına neden olabilir.
Evet yaratır. Özellikle de alt ve üst orta dişler arasındaki bölgede normalden daha kalın ve büyük frenulum olması; dişler arasında diestema denilen boşlukların oluşmasına, dişlerin birleşmemesine ve estetik problemlere ve estetik sorunlara yol açar.
Frenulumlar, diş eti çekilmesi ve diş eti hastalığı meydana getirecek şekilde diş eti kenarına yakın konumlandırıldıklarında; o bölgeden uzaklaştırılmalıdır. Üstte ve altta bulunan kesici dişler arasında yer alan diestemaya yol açabilir; bu durumlarda önce frenulum alınmalı, daha sonra dişlerin birleşmesi için ortodontik tedavi yapılmalıdır.
Bu uygulamanın konuşma üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.
Frenektomi uygulamasından sonra, diş görünüşünüzde herhangi bir değişiklik olmaz.
Mutlu Tedavi
Uzman Hekim
Doğru Teşhis
Kazanılan Ödül
Ağız ve Diş Sağlığı merkezi olarak bir çok konuda çözümler üretmekteyiz. Uzman kadromuz ve deneyimli personelimiz ile sizlerin hizmetindeyiz.
Kişinin gülümsemesinin kendine özel hale getirilmesine gülüş tasarımı denir.
DevamıMesai saatleri içerisinde uzman hekimlere ve personellere danışabilirsiniz.
+90 362 230 38 85 +90 507 555 1919Hekimlerimizin yazdığı makaleler sizlere faydası olacak ve bilgilendirecektir.
Çocukların sağlığı hepimizin için çok önemlidir. Her anne ve baba için bebek ve çocuklarda ağız bakımı nasıl yapılmalı sorusu ise en önemli sorulardan birisidir.
DevamıAğız ve diş sağlığı için diş fırçalamak en önemli uygulamalardan birisidir.
Devamıİnsanlarda sağlıklı ve beyaz dişler hem sağlık hem de estetik açıdan büyük bir önem taşımaktadır.
DevamıWhatsApp üzerinden danışmanımız ile direkt olarak görüşme sağlayın. Sorularınızı cevaplayalım.